Menu
Home » Vereniging

Vereniging

In 1985 is Blok EVC ontstaan uit een fusie tussen de volleybalverenigingen Jump uit Vaasen en SVA uit Emst. De fusie leverde een vereniging op met ruim 20 seniorenteams en een stuk of 8 jeugdteams. Recreanten waren in die tijd een nog (bijna) onbekend fenomeen. Met veel tamtam en in de clubkleuren rood/wit ging Blok EVC dat seizoen van start met als thuisbasis de Koekoek. Zowel het dames 1-team als het heren 1-team speelden in de jaren sindsdien afwisselend in de promotieklasse of de eerste klasse van de regio.

In de afgelopen tien jaren is het aantal senioren wedstrijdspelers, gelijk aan de landelijke trend, helaas afgenomen. Vanaf seizoen 2012/2103 zit de groei er weer goed in. Dit jaar zijn er 2 herenteams actief en 4 damesteams. Bij de jeugd zijn zes teams actief in de klassen A t/m C en daarnaast hebben we een grote groep minispelers.

De vereniging kenmerkt zich verder door een grote groep recreanten, zo’n 80 in totaal. Deze verschuiving van competitie naar volleyballen ‘zonder verdere verplichtingen’ is niet uniek voor Blok EVC, maar is overal in Nederland in de georganiseerde clubsporten zichtbaar.

Blok EVC biedt voor alle doelgroepen “volleybal op maat”. Zowel voor leden waar prestatie voorop staat als voor leden die puur voor de gezelligheid sporten. Door het organiseren van gezamenlijke evenementen wordt de samenhang tussen beide doelgroepen bevorderd en wordt de typische Blok-cultuur gekoesterd. Want volleybal bij Blok EVC moet sportief EN gezellig zijn!


Agenda