Bij Blok EVC hebben we twee onafhankelijke vertrouwenpersonen waar je voor vragen terecht kunt. Ina Visch (tel. 06-46191328 ) en Duward Sikkens (tel. 06-50232750) of via een email: vertrouwenspersoon@blok-evc.nl. De Vertrouwenscontactpersoon is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. Ook de Nevobo heeft een vertrouwenspersoon, Mw. Janine Pleizier, te bereiken via mail janine.pleizier@nevobo.nl of bel 06-4631 7335

Wat te doen bij ongewenst gedrag?

Onze vereniging is een gezellige vereniging waar haar leden zich thuis mogen voelen en plezier kunnen hebben. Wij gaan er ook van uit dat iedereen zijn eigen steentje daaraan bijdraagt. Maar helaas gebeuren er soms toch dingen, waardoor dit plezier kan wegvallen. Pesten bijvoorbeeld, discriminatie of misschien zelfs gedrag waardoor je je seksueel geïntimideerd voelt.

Seksuele intimidatie (of ongewenste intimiteiten) kan overal voorkomen, dus ook binnen onze volleybalvereniging. Onder seksuele intimidatie wordt seksueel (getint) gedrag verstaan dat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren. Het kan gaan om dubbelzinnige opmerkingen, gebaren of opmerkingen. Van een vervelend grapje tot aanranding.

Er zijn voor dit doel gedragsregels opgesteld, klik hier om deze in te zien. Seksuele intimidatie kan voorkomen tussen volwassen sporters, maar ook tussen volwassenen en kinderen. Bijvoorbeeld een coach die bij het geven van aanwijzingen aan een speler of speelster onnodig lichamelijk contact maakt. Of een trainer die een volleyballer buiten de trainingen veel aanraakt. Of een bestuurder die dreigt een speler uit de selectie te gooien als deze niet ingaat op zijn seksuele toenadering. De taboesfeer wordt gelukkig beetje bij beetje doorbroken, maar nog steeds is seksuele intimidatie in de sport niet altijd overal bespreekbaar. De vaak familiaire sfeer binnen de vereniging kan de oorzaak zijn dat seksuele intimidatie te laat wordt herkend of dat het gevoel heerst”dat komt bij ons niet voor”. Maar het kan helaas overal gebeuren.